Pitanja i odgovori

Kako vam možemo pomoći?
Internet

ICT Mrežaje cjelovita usluga koja omogućuje realizaciju lokalne mreže na lokaciji korisnika, a koja je bazirana na žičnim i bežičnim tehnologijama. Namijenjena je svim poslovnim korisnicima koji grade novu lokalnu mrežu ili trebaju redizajn, optimizaciju odnosno nadogradnju svoje postojeće lokalne mreže.

ICT MREŽA

Kome je usluga ICT Mreža namijenjena?

Usluga ICT Mreža namijenjena je svim poslovnim korisnicima koji žele nadograditi postojeću ili razviti novu mrežu na svojoj lokaciji.

Što usluga ICT Mreža uključuje?

Usluga uključuje izgradnju LAN i / ili WIFI mreže na korisnikovoj lokaciji pri čemu se koristi Cisco oprema. Ako korisnik želi dodatne funkcionalnosti poput izvještaja o uređajima i posjetiteljima, stvaranja mreže za posjetitelje i filtriranja sadržaja, za izgradnju bežične mreže koristi se Cisco Meraki oprema.

Koje su prednosti usluge ICT Mreža?

Korisnik ovom uslugom dobiva ključ u ruke rješenje jer usluga uključuje sve od analize korisničkih zahtjeva i potreba, projektiranja, instalacije i konfiguracije mreže te potom upravljanja i održavanja. Brigu o svojoj mreži može prepustiti stručnom timu Hrvatskog Telekoma, a uslugu plaćajte kroz mjesečnu naknadu.


ICT LAN/WIFI

Koji su preduvjeti za realizaciju usluge?

Glavni preduvjeti za realizaciju usluge su: ispravno izvedeno strukturno kabliranje s dostupnom izvedbenom dokumentacijom i izvedena snimka stanja od strane inženjera HT-a.

Što u slučaju da nemam izvedeno strukturno kabliranje?

HT može ponuditi izvođenje istog u cilju realizacije usluge i naplaćuje se zasebno.

Kako se radi tehničko rješenje i specifikacija opreme?

Inženjer HT-a u dogovoru s korisnikom odrađuje snimku stanja trenutnog stanja mreže i prikuplja poslovne potrebe korisnika. Nakon snimke stanja i prikupljenih informacija od strane korisnika radi se prijedlog tehničkog rješenja u kojem se nalazi specifikacija opreme i dizajn mreže.

Je li moguće realizirati uslugu u slučaju da već imam tehničko rješenje koje nije radio HT?

Da, moguće je. Mora biti raspoloživa HT inženjerima radi validacije tehničkog rješenja i konačnih dogovora s korisnikom.


CLOUD WIFI

Koje su prednosti korištenja usluge Cloud WiFi?

Cloud WiFi usluga temelji se na Cisco Meraki rješenju koje sadrži potpunu paletu proizvoda za umrežavanje, od bežičnih pristupnih točaka do mrežnih preklopnika (switch), sigurnosnih uređaja (appliance) i sustava za upravljanje prijenosnim uređajima. Performanse mreže mogu se pregledavati kroz intuitivno web sučelje s bilo kojeg mjesta, u bilo koje vrijeme. Putem sučelja može se također pristupati podacima o posjetiteljima mreže (podaci o spojenim uređajima, operativnim sustavima, aplikacijama kojima se najčešće pristupalo itd.). Pametna oprema omogućava i filtriranje sadržaja prema krajnjem korisniku usluge do razine aplikacije (postoji oko 80 kategorija WEB stranica koje se automatski prikupljaju sa sve Meraki opreme) te razne druge napredne funkcionalnosti.

Što omogućava Cisco Meraki oprema?

Cisco Meraki rješenje sadrži potpunu paletu proizvoda za umrežavanje, od bežičnih pristupnih točaka do mrežnih preklopnika (switch) i sigurnosnih uređaja (appliance). Dostupni su modeli pristupnih točaka za unutrašnje i vanjsko okruženje, a omogućavaju između ostalog integriranu bežičnu sigurnost i pristup za goste, RF optimizaciju i mesh networking. Mrežni preklopnici omogućavaju spajanje velikog broja pristupnih točaka, optimizirani su za govorni i video promet te omogućavaju Layer 7 vidljivost aplikacija i korisnika i Power-over-Ethernet (PoE). Sigurnosni uređaji omogućavaju potpunu mrežnu, sigurnosnu i aplikativnu kontrolu, a uključena je i WAN optimizacija, VPN, firewall i branch routing.


Više informacija o ICT Mreža usluzi >

Jeste li znali?

Portal Moj Telekom Poslovni omogućuje efikasno vođenje poslovanja s HT-om putem Interneta.

Prijavite seRegistrirajte se
Povratak na vrh