Pitanja i odgovori

Kako vam možemo pomoći?
Internet

Cloud Ljudski resursipruža cjelovito rješenje koje vam omogućuje jednostavno upravljanje ljudskim resursima, potpuno usklađeno s hrvatskim zakonima i pravilnicima. Evidentirajte i pratite podatke o zaposlenicima na jednom mjestu: plaće, bolovanja, prekovremene sate, edukacije, rad u smjenama, službena putovanja itd.

Što mi omogućuje usluga?

Cloud Ljudski resursi (engleski „Cloud HR – Human Resources“) je usluga koja nudi cjelovito rješenje za tvrtke različitih veličina. Rješenje obuhvaća različite aspekte, od samoga upravljanja Ljudskim resursima do obračuna plaća i planiranja godišnjih odmora, a sve su funkcionalnosti dostupne preko Interneta. Korisnici mogu koristiti uslugu bez potrebe za velikim investicijama u informatičku infrastrukturu te plaćaju onoliko koliko je koriste.

Koje su osnovne prednosti ovog rješenja za zaposlenike, a koje za menadžere?

Uporabom ovog naprednog rješenja planiranje i provođenje svakodnevnih aktivnosti vezanih uz Ljudske resurse i za menadžere i za zaposlenike postaje preglednije i jednostavnije. Zahvaljujući objedinjenom sučelju, sve HR funkcionalnosti su međusobno povezane, a svi HR procesi integrirani u sustav što primjerice omogućava brzu implementaciju novih zakonskih obveza i procesa. Praksa je pokazala da se uvođenjem ovog rješenja značajno podigla kvaliteta HR usluga te olakšao svakodnevni posao i menadžerima i zaposlenicima. Svaki zaposlenik može imati pristup usluzi Cloud Ljudski resursi koji koristi kao self-service, a menadžerima sustav omogućava alate za cijeli niz aktivnosti u upravljanju ljudima i procesima.

Koje funkcionalnosti Cloud Ljudskih resursa postoje i kako se koriste?

Unutar usluge je moguće koristiti gotovo sve HR funkcionalnosti. Primjerice upravljanje učinkom, upravljanje karijerom i edukacijama, 360 povratnu informaciju, HR administraciju i administraciju isplate plaća zatim upravljanje putovanjima, upravljanje zapošljavanjem, godišnjim odmorima, opisima radnih uloga, vremenskom prisutnošću te upravljanje zadacima. Spomenute funkcionalnosti omogućavaju centralno održavanje podataka o organizaciji cijele kompanije te administracije radnika što osigurava točnost i pouzdanost podataka te su svi moduli međusobno povezani unutar sustava.

Koje su najznačajnije koristi koje je ova usluga donijela poduzeću?

Budući da zaposlenici i menadžeri na jednom mjestu imaju pristup svim informacijama potrebnima za upravljanje HR aktivnostima svi procesi su uvelike skraćeni, a poslovanje je ubrzano, s minimalnim zastojem, što doprinosi zadovoljstvu svih uključenih. Na primjer, kod zapošljavanja može se ubrzati odobravanje u svim fazama procesa selekcije primjenom automatskog preusmjeravanja po nivoima koji sudjeluju u odobravanju. Također, kao svakoj odgovornoj kompaniji od velike važnosti je i činjenica da je Cloud Ljudski resursi sustav ekološki napredan budući da značajno smanjuje potrošnju papira te se sve aktivnosti, poput isplatnih listi, obračuna za godišnje odmore i slično, obavljaju putem weba.

U kojoj mjeri se sami zaposlenici mogu uključiti u rad usluge Cloud Ljudski resursi?

Želje i razvoj kompetencija zaposlenika svakodnevno se mogu pratiti kako bi tvrtka bila što uspješnija. Upravo Cloud Ljudski resursi sustav zaposlenicima, naravno pored razgovora s nadređenim, pomaže u razmjeni jasnih i transparentnih informacija primjerice vezano na postavljene ciljeve i dogovorene mogućnosti razvoja. Na taj način svaki zaposlenik vrlo jednostavno prati svoj razvoj i napredak unutar kompanije, ostvarene ciljeve i postignute nagrade. Dodatno, što se administracije tiče, zaposlenici svojim podacima pristupaju kroz self service model pa tako putem aplikacije Cloud Ljudski resursi planiraju godišnje odmore, dobivaju isplatne liste, imaju pristup evidenciji svih edukacija itd. Iskustvo je pokazalo da su sustav zaposlenici odlično prihvatili što pokazuje i podatak da se u prosjeku dnevno više od polovice zaposlenika prijavljuje u njega.

Nosi li premještanje IT rješenja u Cloud velike rizike?

Premještanje IT rješenja u Cloud treba vidjeti kao veliku prednost koju donosi tehnologija te temeljem razgovora s kolegama iz struke dobro je prihvaćeno na našem tržištu. Premještanje IT rješenja u Cloud smanjuje kapitalnu investiciju, pa tako i mala poduzeća imaju pristup naprednim rješenjima koja su donedavno bila dostupna isključivo onim velikima. Hrvatske tvrtke trebaju napredna rješenja kako bi bila konkurentna na tržištu, pogotovo na tržištu Europske unije.

Koji su glavni benefiti korištenja IT rješenja u Cloudu, posebno za mala i srednja poduzeća?

Zbog visoke cijene tehnologije i kompleksnosti implementacije i održavanja IT sustava, segment malih i srednjih poduzetnika često je u prošlosti bio zakinut za korištenje naprednih ICT rješenja i usluga. Pružanjem rješenja u cloud modelu, HT korisnicima omogućava pristup kvalitetnim ICT rješenjima po prihvatljivim cijenama, uz korisničku podršku 24 sata na dan. Svi podaci se arhiviraju u HT-ovom Data centru u skladu s najvišim IT standardima sigurnosti. Dodatna prednost je i činjenica da su u slučaju kvara ili gubitka računala svi podaci sačuvani i dostupni praktički odmah te su podaci u „oblaku“ bitno sigurniji od onih pohranjenih na bilo kojem lokalnom disku ili čak serveru. Uz cloud usluge i troškovi interne infrastrukture značajno se smanjuju, a istodobno se smanjuje i niz operativnih troškova poput održavanja ili administriranja. Tako se poduzeća koja koriste ovu uslugu mogu više posvetiti svom temeljnom poslovanju i biti konkurentniji, a stručnjacima prepustiti brigu za besprijekorno i pouzdano funkcioniranje informatike koju tvrtka treba.

Kome je Cloud Ljudski resursi usluga namijenjena, postoje li razlike u potrebama velikih i malih poduzeća?

Usluga Cloud Ljudski resursi temelji se na odličnom rješenju koje je skalabilno te ga na jednostavan način mogu koristiti jako male tvrtke s primjerice desetak zaposlenika kao i one s više tisuća zaposlenika. Bitno je istaknuti dva obilježja – usluga se plaća po principu „plaćaj koliko koristiš“, što u ovom slučaju znači prema broju zaposlenika. Zatim, usluga je modularna te korisnici prema složenosti svojih procesa i načina upravljanja svojim resursima biraju one funkcionalnosti i opcije koji im trebaju te su tako pokrivene specifične potrebe i malih i velikih poduzeća.

Na koji način Cloud Ljudski resursi mogu utjecati na poslovanje tvrtke i koje benefite možemo očekivati?

Zbog integriranosti procesa, unosa podataka na jednom mjestu te mogućnosti korištenja rješenja na različitim lokacijama, korisnici ne samo da smanjuju troškove i povećavaju učinkovitost, već povećavaju sigurnost i u pravom smislu riječi posvećuju se „upravljanju ljudskim resursima“, a ne samo administraciji. Uz izravan pristup zaposlenika u „svoj“ dio aplikacije, smanjuju se troškovi ispisa i distribucije isplatnih listića i ostalih potvrda, pogotovo kod tvrtki koje posluju na više lokacija. Takvom uslugom dolazi do rasterećenja operativnih zahvata i bolje informiranosti menadžera čime se izravno utječe na kvalitetu upravljanja HR procesima i zadovoljstvo zaposlenika.


Više informacija o Cloud Ljudski resursi usluzi >

Jeste li znali?

Portal Moj Telekom Poslovni omogućuje efikasno vođenje poslovanja s HT-om putem Interneta.

Prijavite seRegistrirajte se
Povratak na vrh